OM HjerneSymbiosen

Hvorfor HjerneSymbiosen?




’I min familie og vennekreds er der mange, som har forskellige udfordrende psykiske diagnoser. Det er udfordringer som angst, stress, depression, PTSD, skizofreni, borderline, psykoser og demens.


Alt sammen hverdagsudfordringer for almindelige danskere, hvor hver tredje får en psykiatrisk diagnose i løbet af livet - og mange flere er pårørende.


Det har frustreret mig, at den hjælp min familie, venner og deres pårørende har modtaget, ikke har været særlig effektiv.


Det har givet mig en stor nysgerrighed på resultater opnået gennem andre metoder og behandlingsformer.


Det viser sig, at der er god hjælp at hente. Det vil vi gerne dele i HjerneSymbiosen, så vi ikke alle skal starte fra nul og søge alene.'

Birgitte Kofod Møller

Initiativtager til HjerneSymbiosen


Privat: Mor til to. Storforbruger af bøger, kurser og foredrag om sundhedsrelaterede emner. I gang med to 1-årige 'business og selvudviklings'-uddannelser hos h.h.v. Peter Sage og Anders Hansen.

Uddannet landskabsarkitekt og arbejder blandt andet med haveanlæg til demensplejehjem og 'at skabe byer, parker og byrum for mennesker'.

Som landskabsarkitekt er det en spidskompetance at skabe ting, der ikke findes i forvejen, udfra brugernes behov og en stærk vision om den optimale løsning - Den samme metode vil vi gerne bruge i HjerneSymbiosen.

Holdning


Den store stigning i psykiske problemer i Danmark - ikke mindst blandt unge - gør, at vi står med en samfundsudfordring der viser, at vi er nødt til at tage nye metoder i brug og revolutionere vores forståelse og behandling af psykiske udfordringer.

Manglende hjælp blev motivationen



'Det har frustreret mig i mange år, at den hjælp familie, venner og deres pårørende har modtaget gennem det etablerede system, ikke har været særlig effektiv. Det har givet mig en stor nysgerrighed på resultater opnået gennem andre metoder og behandlingsformer.


Hvis du har en psykisk sygdom, har du meget lidt overskud til selv at finde råd og vejledning. Det er svært at danne sig et overblik over, hvad der virker, og lige så svært at finde energi til at komme i gang.


Heldigvis er der en masse dygtige mennesker i hele verden – forskere, behandlere og coaches - som afprøver nye metoder og skaber ny viden og gode resultater med langt de fleste psykiske sygdomme.  Det er ofte metoder, hvor man ser på det hele menneske og justerer på flere faktorer, for at få en sund hjerne og et godt liv.


Jeg har startet HjerneSymbiosen, fordi jeg mener, at mange flere skal have gavn af den nyeste viden og adgang til den bedst mulige hjælp.


HjerneSymbiosens arbejde består i, at samle denne viden og gøre den tilgængelig for dig og mig. Vi vil gerne kombinere et højt vidensniveau og troværdighed med redskaber til, hvordan du selv kan implementere nye, sunde vaner i dit liv.


Vi håber at blive et forum, der inspirerer til nye samarbejder om en bedre behandling af psykiske sygdomme i Danmark. Vi tror på en fremtid, hvor sundhedssystemet arbejder med hjernesundhed, forebyggelse og støttende netværk fremfor behandling af svære og fremskredne problemer.’


Birgitte Kofod Møller

initiativtager til HjerneSymbiosen

OM HjerneSymbiosen



'HjerneSymbiosen ønsker at hjælpe mennesker med psykiske udfordringer til at styrke deres hjernesundhed, leve det liv, de ønsker og opnå deres drømme'.


HjerneSymbiosen er startet af frivillige der selv har haft eller har pårørende med psykiske udfordringer, samt behandlere, forskere og coaches, der arbejder med hjernesundhed.


Hvorfor?


Vi kender næsten alle sammen skønne mennesker, der døjer med invaliderende psykiske lidelser, som vi ville ønske, at vi kunne hjælpe.


Vores fantastiske hjerne er stadig kun et delvist kortlagt vidunder. Hver tiende dansker har en psykisk sygdom. Det svarer til 580.000 danskere. Hver tredje får en psykiatrisk diagnose i løbet af livet.


  • 25 % af henvendelserne til almen praksis, vedrører psykiske problemstillinger.
  • Antallet af mennesker der lider af psykiske lidelser og diagnoser er stigende og det koster hvert år samfundet milliarder og gør livet udfordrende for mange familier.
  • Flere og flere børn og unge får psykiske udfordringer. 
  • Børn af psykisk syge har større risiko for selv at få en psykisk sygdom eller andre mentale udfordringer.


Behandlingsmulighederne er ofte for mangelfulde til, at give et liv med lige muligheder. Den medicinske behandling har ofte bivirkninger, som vi helst var foruden.

Hvordan?


HjerneSymbiosens mål er at samle viden på tværs af landegrænser, faggrupper, offentligt sundhedsvæsen og private tilbud, behandlere og brugere - om, hvad der virker. Vi tror på, at løsningen findes ved at kombinere en række faktorer, der styrker hjernesundheden. Det gælder nedsættelse af risikofaktorer og optimering af traditionelle sundhedsfaktorer der styrker hjernen, kombineret med moderne teknikker til mentaltræning samt udvikling og omprogrammering af hjernen.


Denne viden ønsker vi på sigt skal danne fundament for forebyggelse i skoler og ungdomsuddannelser samt ny uddannelse/behandling - f.eks. i form af kurser, coaching og højskoleophold, som kan flytte de nuværende tilbud til psykisk syge et kvantespring.


Indtil da ønsker vi at gøre mest muligt af denne viden direkte tilgængelig for DIG, så du kan starte dit eget kvantespring!


Vær med


Vi håber, at også du har lyst til at deltage i HjerneSymbiosen. Netværket er for alle, der interesserer sig for hjernesundhed og for, hvordan vi kan overkomme psykiske lidelser. Det gælder forskere, behandlere, sundhedsfaglige, politikere - og dig, som selv har en psykisk sygdom, er pårørende - eller bare ønsker, at behandlingen af psykisk sygdom endelig tager et kvantespring!

Find os på Facebook og tilmeld dig vores gruppe.


Du kan også abonnere på Hjernesymbiosens YouTube kanal helt gratis og få en notifikation, når der er nyt indhold.